Путовање долином векова


Туристичка организација Краљева
.Смештај на селу

Домаћинство ШЕКЛЕРУ селу Рудно, на Голији, Домаћинство ШЕКЛЕР води вредна домаћица Милијана, добитница признања „Цвет успеха за жену змаја“ из 2015. и победница Првог РТС-овог серијала „Кухиња мог краја“ из 2017. Добитница је и многих других признања, а највише похвала од својих бројних гостију.

На платоу изнад породичног ресторана „Бели багрем“, у коме се иначе хране сви гости, три су брвнаре за одмор и уживање, како лети, тако и зими. Уз њих су и терен за тенис на трави, полигон-игралиште за децу, а зими прелепа стаза са лифтом, за скијање, санкање и игре на снегу. Само село је „ваздушна бања“ – ту се свима поправља крвна слика. А поглед… досеже врхове Копаоника…
Домаћинство ВИЛА СЕЛЕНА

Домаћинство Раска Милошевића, познатије под именом ВИЛА СЕЛЕНА, врло високо је рангирано на свим сајтовима на којима га можете пронаћи. „Стара кућа“ и две брвнаре… „Ресторан“ само за госте… Сви производи на менију – потпуно здрави, потпуно са Рудна… „Ружа ветрова“ са мирисом мора и шуме… Гости долазе по препоруци, а ко једном дође ,увек се враћа.

Посебност ВИЛЕ СЕЛЕНА је и син, Драган Расков Милошевић, домаћин и сликар, који инспирацију налази у јединственој чистоти природе на Голији и пребогатој културној баштини Немањића. Један је од оснивача Ликовне колоније РУДНО.


Брвнара ОРЛОВО ГНЕЗДОДомаћин Предраг – Педа Ћировић, родом је из равне Шумадије, али се давних година заљубио у ову висораван. Мештани му поклонили парче земље у брду, а он шест година упорно копао стену да направи овај видиковац, одакле гледа, преко шума и пашњака, на врхове Копаоника и Шаре…

Уз брвнару је „велика тераса“, тераса за роштиљ и котлић , скривена тераса са лежаљкама и тераса са телескопом, за поглед у даљину или у звездано небо.

Особеност домаћина је сналажење у природи. Извиђач је, може да буде поуздан водич кроз лепоте Рудна и Голије. По вашој жељи, спремаће вам разне органске специјалитете.
Пансион Небо Рудно

Пансион Небо Рудно је сеоско туристичко домаћинство кога чине три модерно опремљене брвнаре са трпезаријом и пространим двориштем окружено ливадама и столетним четинарским шумама. Налази се на 1.250 метара надморске висине, у срцу Парка природе Голија, на пределу са којег имате утисак да се небо може досегнути руком. Имање припада атару села Рудно, у близини врха Срњача, на тромеђи града Краљева са општинама Ивањица и Рашка. Чист планински ваздух, повратак природи, шетња сликовитим пределима Голије, уживање у храни са укусом и опуштање у пријатној атмосфери која овде влада већ дуже од десет година, разлози су због којих гости посећују Небо.

Свака брвнара има два засебна лежаја и један лежај на развлачење за две особе, као и купатило са туш кабином и малу терасу. Брвнаре су опремљене телевизорима а на услузи је и бежични интернет. Капија домаћинства је отворена током читаве године, све просторије се греју помоћу камин пећи. Кућни љубимци су добродошли.

Све што овде добијете кроз пасион производи се на имању без пестицида. Храна се служи се у трпезарији капацитета до 25 људи која је место заједничких окупљања. Храна се припрема на традиционалан начин, а јела су обогаћена зачинима од дивљих плодова природе који гарантују гурманско уживање у укусима који ће Вам задуго остати у сећању. Да знате да можете наручити и посни јеловник, вегетаријански јеловник или вегански јеловник. Постоји могућност куповине домаћих производа.

Контакти: Слађана Миликић-Сретовић: 0641173262; Домаћинство: 0365437100; електронска пошта: srnjaca@gmail.com


Етно село БИСЕР ЛОПАТНИЦЕЕтно село Бисер Лопатнице налази се на уласку у село Лопатница, удаљено око 25 километара од Краљева. Смештено је на изузетно лепом месту, уз саму реку Лопатницу и окружено је живописним ливадама и четинарском шумом.Намењено је онима који уживају у чистом ваздуху, тишини природе,цвркуту птица и жубору потока, активном одмору у природи, вожњи бицикла и шетњама на чистом планинском ваздуху.

Комплекс се састоји од три брвнаре и пансионског ресторана у коме се служи здрава домаћа храна.Свака брвнара може да смести 4-6 особа, довољно су удаљене једна од друге и располажу сопственим, ограђеним двориштима, које сваком госту пружа приватност и мир.Све брвнаре су климатизоване и имају по две спаваће собе смештене на горњем спрату, од којих је једна са француским лежајем, а друга са два појединачна лежаја. У приземљу је дневни боравак са два помоћна лежаја, ТВ са сателитским каналима, кухиња и купатило које садржи туш кабину и комплетни тоалетни прибор.

Такође, за потпуни ужитак у летњој половини године ту је и отворени базен, који је више налик језеру и који је идеално уклопљен у природну околину.

Спаваће собе имају поглед на базен, а испред брвнара налазе се и дивни тремови са столовима, столицама и клупама, окружени цветним жардињерама, за потпуно уживање. Двориште је довољно велико и безбедно за игру малишана.

Такође, широм комплекса је доступна и бесплатна, бежична интернет конекција.

Близина културно-историјског наслеђа изузетне вредности ( манастири Жича, Студеница, Градац, средњевековни град Маглич), пружају могућност излета и обиласка ових знаменитости.

Услуга је у етно комплексу је на бази пуног или полупансиона.

Контакт: тел.063/642 334, e-mail: info@biserlopatnice.org, www.biserlopatnice.org


Етно село БОГУТ II кат.(***)У непосредној близини Долине јоргована, у селу Богутовац, на надморској висини од око 500 метара, изграђене су три брвнаре апартманског типа које заједно са старом кућом, салом за ручавање, мини-фармом, воћњаком, баштом и речном плажом чине Етно село Богут. Домаћинство сеналази 24 км од града Краљева, на путу између Жиче и Студенице, и само 8 км од средњевековног замка Маглич.

одерно опремљене брвнаре, укупног капацитета до 12 особа са 9 лежајева (3 апартмана и једна соба са француским лежајем) пружају удобност и комфор за дужи боравак. Сваки апартман има приватно купатило са туш кабином, чајну кухињу са фрижидером, малим шпоретом и судопером, терасу и све услове за миран одмор далеко од урбаних центара. Централно грејање и клима уређаји нашим гостима обезбеђују пријатан боравак током читаве године.Осим нешто аутомобила, не постоји никакав други значајни извор аеро загађења у ширем окружењу, а у брвнарама није дозвољено пушење. Вода на свим чесмама у домаћинству је за пиће. Присутност ракова у реци потврђује беспрекорно чисту воду планинске реке Лопатнице која протиче кроз домаћинство. Бесплатно коришћење бежичног интернета могуће је у сали за ручавање и неким брвнарама.

Локалне специјалитете по традиционалној рецептури припрема домаћица Даринка, а храна се служи у сали за ручавање капацитета до 30 места у затвореном делу и до 50 места на тераси. Поврће и воће углавном се не купује јер домаћинство има своју башту. Сами суше месо, пеку ракију, праве зимницу... Баш овде можете организовати свечани ручак, дечији рођендан или неку другу прославу. На менију су претежно национална јела попут купуса, пасуља, сарме, гулаша, паприкаша, јагњетине и телетине испод сача, пржена речна пастрмка, печење и јела са роштиља, домаће супе и чорбе, гибаница, проја, качамак, сухомеснати производи, крављи сир и краљевачки кајмак, сезонске салате из баште и зимница, домаћи сок, слатко, мед из нашег села…

Типично сеоско окружење, жубор реке Лопатнице и опуштајући поглед на планину Троглав, уз домаћу храну, удобан смештај и љубазне домаћине гарант су за краљевски одмор и рекреацију. Добро дошли у дом породице Филиповић!

Контакт:

Десимир;064.54.90.401, Даринка;060.04.26.002, Домаћинство;036.426.002, mail:info@etnoselobogut.com, www.etnoselobogut.com


Домаћинство МИЛОЈЕВИЋ II кат.(***)

Домаћинство Милојевић се налази у кањону планинске реке Лопатнице, испод шумовитих обронака планине Троглав, 25 км удаљено под Краљева.Одмор у овом домаћинству намењен је онима који уживају у чистој незагађеној природној средини, зеленилу, миру и тишини, у којој се чује само жубор воде и цвркут птица, као и у домаћој храни, спреманој по старим традиционалним рецептима. Домаћинство Милојевић нуди смештај у кући која располаже са 2 двокреветне и 2 трокреветне собе. Свака соба има засебно купатило са туш кабинама и пешкирирма. Читава кућа изграђена је у традиционалном планиском стилу, са каменим зидовима и намештајем од природног дрвета, а собе имају централно грејање, па су погодне за боравак у било које доба године.

У дворишту куће, окружен зеленилом, гостима је на располагању отворен базен са топлом минералном водом, прелепом терасом за сунчање, лежаљкама и сунцобранима. Како су деца овде увек најдражи гости, за њих је обезбеђен плитки базен, као и уређено игралиште. Боравак на базенима је бесплатан. Поред прелепе природе, мира и тишине, гости овде могу да уживају и у специјалитетима српске домаће кухиње и увек свежој, здравој храни. У зависности од годишњег доба, гости могу да купе и разне производе овог домаћинства. Такође, на читавом имању доступна је бесплатна, бежична интернет конекција. Боравак гостију може бити на бази пуног или полупансиона.

Планинско окружење прошарано пашњацима идеално је за дуге шетње, сакупљање шумских плодова и лековитог биља, као и за вожњу бицикала шумским стазама. У ту сврху, домаћинство поседује 4 бицикла за коришћење. У близини домаћинства протиче река Лопатница, коју карактерише чиста бистра вода и која је идеална за спортски риболов.

У току одмора постоји могућност посете средњовековних културно-историјских споменика изузетне вредности: манастира Жича, Студеница, као и тврђаве Маглич.

Контакт: тел.036/825-005, 063/582 018, e-mail:domaćinstvomilojević@gmail.com, www.agritur- milojevic.com


Брвнаре Љубојевић ЛопатницаНаш кутак се налази у близини Краљева...

Смештени смо надомак средњовековног града Маглич, подно Троглава. У близини су нам и Столови, а на 45км је и планина Гоч.

Највеће српске светиње Жича и Студеница се налазе на по 20км од нас.

Приватни музеј КРСТОВГРАД можете такође обићи јер се налази на свега 10км од нас.

Крај брвнара Љубојевић протиче река Лопатница где се у топлим данима можете окупати на неколико вирова, као и на неколико приватних базена у околини.Краљево је такође прелеп град са доста места које вреди обићи док сте код нас на одмору. Не треба заобићи ни чувени краљевачки кајмак и сир који савршено иде уз врућу домаћу погачу. А за ракију ћемо се снаћи да вас хладна дочека као знак добродошлице. Добро нам дошли у бисер краљевачког сеоског туризма

Цена зависи од броја гостију и износи од 30 до 45е по ноћи, за целу викендицу.

Контакт : моб 063/778 82 65, e-mail brvnareljubojevic@outlook.com, Профили на Facebook i Instagram .
Вила Del ReyВила Del Rey се налази у једном од најлепших предела Србије. У околини Краљева, изнад долине јоргована, недалеко од реке Ибар, у долини реке Лопатнице сместио се овај рајски кутак.

Нетакнута природа, бистри потоци, чист ваздух, извори, мир, тишина, традиционална домаћа кухиња, манастири Жича и Студеница, средњевековни град Маглич, река Ибар изузетне стазе за шетњу и вожњу бициклом, прелепа места за пецање. Љубазни домаћини и искусни водичи биће вам нон-стоп на располагању. Све набројано помоћи ће вам да напуните батерије, одморите душу и тело, опустите се и кренете даље.Вила Del Rey располаже са стандардним собама са 2 кревета или француским лежајем и купатилом. Такође су у понуди и породичне собе и апартмани са купатилом. Све собе су са прелепим погледом а гости могу бесплатно користити и базен који се налази у склопу виле. У понуди су услуге ноћења, ноћења са доручком и полу-пансиона. Ручак је а ла царт и може се организовати ако гост жели. Паркинг и wi-fi .

Контакт: Дражен Јакоповић, Моб/Вибер +381 641414166, Фиксни +381 36825412, E-mail:djakopovickety@gmail.com, www.viladelrey.rsЗлатни праг, ПоповићиКућа је изграђена 2015.године на породичном имању. Пут до куће је у потпуности асфалтиран.

Има 80м2, улазни ходник, оставу, пространу дневну собу са трпезаријом, кухињу, спаваћу, дечију собу и купатило. Из дневне собе се излази на терасу са које се силази до базена са тушем и лежаљкама, летњиковца и роштиља. Из нашег дворишта пружа се поглед на Краљево, реку Западну Мораву, Столове.

Бавимо се сеоским туризмом три године и категорисани смо са три звездице.

Драган 0637217010 , Весна 0648742627, e-mail: zlatnipragpopovici@gmail.com
Туристичка организација Краљева