Путовање долином векова


Туристичка организација Краљева
.Гоч

Шумовити Гоч. Најлепша "дечија" планина у Србији.


js slider

Гоч је шумовита планина која је захваљујући својој богатој природи и питомој клими постала интересантна туристичка дестинација. Љубитељи природе у пролећним месецима могу уживати у дугим шетњама кроз многобројне четинарске и листопадне шуме док лети посебан осећај пружа шетња кроз поља боровница, шумских јагода и кроз поља обрасла планинским травама.

Планина Гоч је изузетно богата изворима и бистрим планинским рекама.

Налази се на 25 километара удаљености од центра града. Кад се из Краљева крене према Врњачкој Бањи, па се на самом излазу из града, мало испред аутодрома “Берановац” скрене у десно, пут води преко викенд насеља Каменице и Брезне ка врху планине.

Надморска висина креће се између 700 и 1,154 метара. Клима је умерено континентална. Поднебље Гоча највише одговара анемичним и особама нежног здравља, нарочито деци.

Дечје одмаралиште Гоч идеално је за школске екскурзије и извођење такозване „ школе у природи “ а његови нови смештајни капацитети задовољавају укусе и најпробирљивијих гостију.

Гоч је и спортски центар са теренима за кошарку, мали фудбал, великом балон салом, стазама за шетњу и трчње, бициклистичким стазама као и стазама за скијање и санкање у зимским месецима.Туристичка организација Краљева