Putovanje dolinom vekova


Turistička organizacija Kraljeva
.Goč

Šumoviti Goč. Najlepša "dečja" planina u Srbiji.


js slider

Goč je šumovita planina koja je zahvaljujući svojoj bogatoj prirodi i pitomoj klimi postala interesantna turistička destinacija. Ljubitelji prirode u prolećnim mesecima mogu uživati u dugim šetnjama kroz mnogobrojne četinarske i listopadne šume dok leti poseban osećaj pruža šetnja kroz polja borovnica, šumskih jagoda i kroz polja obrasla planinskim travama.

Planina Goč je izuzetno bogata izvorima i bistrim planinskim rekama.

Nalazi se na 25 kilometara udaljenosti od centra grada. Kad se iz Kraljeva krene prema Vrnjačkoj Banji, pa se na samom izlazu iz grada, malo ispred autodroma “Beranovac” skrene u desno, put vodi preko vikend naselja Kamenice i Brezne ka vrhu planine.

Nadmorska visina kreće se između 700 i 1,154 metara. Klima je umereno kontinentalna. Podneblje Goča najviše odgovara anemičnim i osobama nežnog zdravlja, naročito deci.

Dečje odmaralište Goč idealno je za školske ekskurzije i izvođenje takozvane „ škole u prirodi “ a njegovi novi smeštajni kapaciteti zadovoljavaju ukuse i najprobirljivijih gostiju.

Goč je i sportski centar sa terenima za košarku, mali fudbal, velikom balon salom, stazama za šetnju i trčnje, biciklističkim stazama kao i stazama za skijanje i sankanje u zimskim mesecima.Turistička organizacija Kraljeva