Putovanje dolinom vekova


Turistička organizacija Kraljeva
.


Seoski turizam

Seoski turizam najrazvijeniji je u selima Rudno i Lopatnica.


js slider

Tačno je.

Danas u Srbiji postoji puno mesta gde možete uživati u seoskom turizmu, domaćoj hrani i očuvanoj prirodi. I zaista je lepo opustiti se u takvom ambijentu. Sela Kraljeva ipak nude jedan drugačiji i poseban odmor, koji malo gde možete iskusiti.

Za početak naši domaćini sačuvali su stare srpske običaje i tradiciju, pa kada ovde dođete, neće to biti predstava za turiste, već deo svakodnevnog života.

Hrana se ovde sprema po starinski. Po receptima naših baka i deka. Razne heljdopite, kačamaci, čuveni kraljevački sir i kajmak, sušeno meso i pršute. Naše šume bogate su glivama, pa ovde možete probati različite specijalitete od vrganja i lisičarke.

Kraljevo je jedini grad u Srbiji koji može da vam ponudi dva tako značajna manastira koja možete obići: Studenicu i Žiču, izvore srpske duhovnosti i državnosti. Duh Nemanjića ovde je i dalje prisutan! Čini se, više nego na bilo kom drugom mestu.

Prošetajte se po ljupkim šetalištima Vrnjačke i Mataruške banje. Odmorite svoj duh i telo u njihovim wellness centrima. Za avanturiste, tu je i jedinstvena tvrđava Maglič. Uzvišena na brdu i u srednjevekovnom okruženju Doline jorgovana.

Neka od naših sela se nalaze na pravim fabrikama kiseonika: planinama Goliji i Goču. Oduševiće vas četinarske šume i najčistiji vazduh koji ovde živi tokom cele godine. Ipak dva naša najpoznatija sela su Rudno i Lopatnica. U oba ćete naći lepo organizovan smeštaj i nadaleko čuvene domaćine. Nihova ponuda predstavljena je i na sajtu www.selo.rs

Predlažemo vam da odaberete svoje domaćinstvo, vikendicu ili kuću za odmor i da već prvi slobodan vikend provedete u našem kraju.

Radujemo se da vas ugostimo kako biste osetili istinski seoski turizam Srbije!Turistička organizacija Kraljeva