Putovanje dolinom vekova


Turistička organizacija Kraljeva
.Rudno

Ruža vetrova u srcu biosfere Golija-Studenica.

Sudar morskih i kontinentalnih struja na 1100 metara nadmorske visine.


js slider

Turistička destinacija Rudno nalazi se na 1100 metara nadmorske visine, na obroncima planina Radočelo i Golija. Centar regije je selo Rudno, do koga se stize Ibarskom magistralom iz pravca Kraljeva, prema jugu. Od Kraljeva se putuje oko 76km do naselja Brvenik, zatim se skreće desno i putuje još 24 km do konačne destinacije smeštene u srcu rezervata biosfere Golija.

Netaknuta priroda, bogata gustim šumama, pitomim i raskošnim pašnjacima, livadama i mnoštvom bistrih planinskih reka i potoka bogatih rakovima i pastrmkom, uz najčistiji vazduh u Srbiji čine da Rudno zavolite na prvu loptu. Ruža vetrova u kojoj se sudaraju kontinentalne i mediteranske struje, ovo mesto čini vazdušnom banjom koja u kombinaciji sa zdravom hranom i dugim šetnjama deluje blagotvorno na mnoga oboljenja.

Seoski turizam na ovim prostorima postoji nekoliko decenija ali zadnjih desetak godina dozivljava pravi procvat. Domaćinstvo Šekler, etno konačište Vila Selena, Pansion Nebo, koliba Orlovo gnezdo i još desetak rudnjanskih domaćina podigli su kvalitet usluge na nivo kakav se sreće samo u najprestižnijim turističkim destinacijama. Zato i ne čudi što za Rudno važi pravilo da u ovo mesto ne možete doći samo jednom. Svako ko udahne ovaj vazduh i oseti gostoprimljivost rudnjanskih domaćina dobije želju da se vrati u ovo pitomo mesto.Turistička organizacija Kraljeva