Putovanje dolinom vekova


Turistička organizacija Kraljeva
.


Ostale manifestacije

Narcisu u Pohode

Planinarsko rekreativna manifestacija republičkog karaktera . Šetnja uređenim planinarskim stazama po planini Stolovi . Organizator ove akcije je Planinarsko smučarsko društvo “Gvozdac”.

http://www.trekking-serbia.com/sr/clanci/dogadjaji/narcisu-u-pohode-stolovi.html


Čiker MTB Maraton

Biciklistički maraton od Kraljeva do crnogorskog primorja alternativnim putevima. Organiyator je biciklisticki klub Čiker.

http://www.cikermtb.com/


Dani Jorgovana

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija koja se održava u čast Jelene Anžujske, francuske princeze i srpske kraljice i kojom se obeležava 765 godina srpsko-francuskog prijateljstva.


Veseli spust

Najveselija regata u Srbiji. Spust Ibrom od srednjovekovne tvrđave Maglič do gradske plaže u Kraljevu. Nekoliko hiljada učesnika, najmaštovitija plovila, nekoliko trubačkih orkestara obećavaju lud provod na jednoj od najlepših i najbržih srpskih reka.


Dani pesme

Muzička manifestacija koaj se održava u selu Roćevići. Karakteriše je veliki broj učesnika koji se iz godine u godinu povećava. Pored velikog broja kulturno umetničkih društva na njoj učestvuju i najpoznatiji izvođači narodne muzike. Organizator je produkcija Melos.


Projada

Manifestacija koja se održava u čast proje. Jedinstevn spoj gastronomije i narodnog stvaralaštva. Održava se u selu Ratina koje je i organizator ove manifestacije.


Rakijada u Bukovici

Takmičenje u pripremanju grejane rakije uz bogat kulturno-umetnički program i prateće saborske aktivnosti. Odlična atmosfera i sve veći broj učesnika iz godine u godinu ovu manifestaciju čine nezaobilaynom za sve ljubitelje dobrog provoda.Turistička organizacija Kraljeva