Putovanje dolinom vekova


Turistička organizacija Kraljeva
.


Kupališta

Kraljevo leži na dve reke, na Ibru i Zapadnoj Moravi.


js slider


Kraljevo leži na dve reke, na Ibru i Zapadnoj Moravi. Zato i ne čudi što je bogato plažama, kupalištima i bazenima. Sa velikom ponudom od čak 8 bazena na različitim lokacijama Kraljevo može biti idelana destinacija za letnji odmor.

Sa predstavljanjem bazena krenimo redom, od najstarijeg. Gradski bazen nalazi se neposredno uz gradsku plažu, na stotinka metara od centralnog gradskog trga i s pravom važi za najčistiji bazen u centralnoj Srbiji.

Akva park u selu Samaila – Akva dream prava je destinacija za sve one koji vole adrenalin ali i bogate sadržaje na vodi. Pored velikih tobogana, vodenih pečurki, mini slapova i bazena sa mehurićima, ovde se možete oprobati u spostskom ribolovu na jednom od tri velika veštačka jezera.

U istom selu nalazi se i kompleks bazena Savin raj , za sve one koji vole nešto mirniju varijantu kupanja.

Talas resort nov je i moderan bazen koji svojim komforom ispunjava zahteve I najprobirljivije klijentele. Malo glamura nikad nije na odmet.

U idilicnom okruženju nekada najlepšeg kraljevačkog izletišta smešteni su bazeni Mošin gaj. Pored dva velika bazena tu su i restoran sa nacionalnom kuhinjom i apartmani za smeštaj.

Od ove godine kraljevačku ponudu bazena pojačao je i bazen Bona Vista smešten u selu Konarevu, nadomak Mataruške Banje gde se gosti mogu okupati u bazenu Okanik.

Meljanički bazen je fenomenalni etno bazenski kompleks smešten na obroncima planine Goč koji pruža poseban ugođaj kupanja u sjajnom prirodnom okruženju. Pored dva bazena gosti se mogu kupati i u prirodnom bazenu napravljenom u koristu reke Meljanice a za one koji se opredele da produže odmor na ovoj destinaciji, postoje i sobe sa kupatilima, kao i restoran sa bogatom ponudom hrane.

Bučov vir je kupalište sagrađeno na reci Kamenici koje je u letnjim mesecima sjajno mesto za odmor i druženje. Nizvodno od ovog na istoj reci nalazi se I kupalište Bela stena, gde možete probat I zanimljive koktele.

Etno kupalište Matovića vodenica u selu Bogutovac sjajno je mesto za sve one koji vole da pobegnu od gradske vreve i koji žele da se kupaju u osvežavajućoj i čistoj vodi koja dolazi iz Lopatnice jedne od najčistijih reka u Srbiji.

U neposrednoj blizini ovog kupališta je turistička destinacija Lopatnica, u kojoj je razvijen seoski turizam i u kojoj postoje domaćinstva koja imaju uređena kupališta za svoje goste, a neka od njih su otvorena I za treća lica poput idiličnog bazena “Banja Lopatnica” i kupališta “Kod Srba” na samoj reci.

Pored navedenih postoje i odlične plaže ali i skrivena mesta na rekama Zapadna Morava, Ibar, Kamenica, Žiča….Turistička organizacija Kraljeva